Το Κόστος σε μια Ανακαίνιση Μπάνιου

Μια από τις πιο διαδεδομένες διαδικασίες σε ένα σπίτι είναι η ανακαίνιση μπάνιου, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος είναι απαραίτητο να είναι λειτουργικός.

Aποτελεί μια από τις πρώτες εργασίες που πραγματοποιούνται σε μια ανακαίνιση, καθώς ο χώρος αυτός έχει προτεραιότητα ώστε να απλοποιηθεί η καθημερινότητα σας.

Παρόλα αυτά η εργασία αυτή δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, γιατί χρειάζεται χρόνο για να ολοκληρωθεί, ένα σχετικά υψηλό budget, αλλά και τεχνικούς που θα σας βοηθήσουν να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα με μια καλαίσθητη εικόνα. Όσο περνάνε τα χρόνια, οι κατασκευές αλλοιώνονται και φθείρονται γι αυτό και τα παλαιότερα κτήριο ίσως να χρειάζονται περισσότερες εργασίες. Ωστόσο το αν θα γίνει μερική ή ολική ανακαίνιση εξαρτάται από εσάς και τις ανάγκες

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται πιο συχνά είναι:

  • Η αποξήλωση ( παλιών ειδών υγιεινής /πλακάκια)
  • Ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις
  • Επιδιόρθωση  προβλημάτων στις εγκαταστάσεις ύδρευσης
  • Τοποθέτηση πλακιδίων / ειδών υγιεινής
  • Ελαιοχρωματισμός  (τοίχου /ταβανιού)
  • Τοποθέτηση ντουζιέρας /μπανιέρας

Το κόστος για την ανακαίνιση του μπάνιου φυσικά και δεν είναι σταθερό, καθώς το κάθε σπίτι έχει διαφορετικές ανάγκες. Ο μέσος όρος του κόστους φτάνει περίπου τα 1200€ για μια ολική ανακαίνιση αλλά μπορεί να χρειαστείτε από 500 έως 3000€, ανάλογα με το ποσό που προτίθεστε να διαθέσετε, τα τετραγωνικά υου χώρου που θα πραγματοποιηθεί η ανακαίνιση και το είδος των εργασιών.

Παρακάτω θα βρείτε  όλους τους παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν την τιμή της ανακαίνισης μπάνιου, για να μπορείτε με σιγουριά να αποφασίσετε ευκολότερα για το τι ακριβώς ζητάτε από τη διαδικασία αυτή:

  1. Η διάσταση 

Τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου που θέλετε να ανακαινίσετε αποτελούν τον πιο σημαντικό παράγοντα, αφού η διάσταση  αλληλεπιδρά με το μέγεθος των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν. Για αυτό το λόγο είναι και ο σημαντικότερος παράγοντας για τη  διαμόρφωση της τιμής. Τα περισσότερα μπάνια είναι περίπου 20 τ.μ., άρα η πλειοψηφία των προσφορών της αγοράς αφορούν τις διαστάσεις αυτές. Το κόστος αυξάνεται σημαντικά, εάν το μπάνιο σας ξεπερνάει τα 20 τ.μ. Αντιθέτως, σε μικρότερα μπάνια,  χρειάζονται λιγότερες εργασίες και ώρες άρα  και χαμηλότερο κόστος για εσάς.

  1. Επιλογή υλικών

Στην αγορά υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από δάπεδα και είδη υγιεινής γι’ αυτό το κόστος   μπορεί να έχει μεγάλο εύρος. Επομένως, είναι  σημαντικό να αποφασίσετε από την αρχή τι ζητάτε και να προσαρμόσετε τα χρήματά σας

  1. Το κατάλληλο είδος της ανακαίνισης

Το τι είδος ανακαίνισης θα κάνετε θα το επιλέξετε εσείς, και μπορείτε να διαλέξετε ολική ή μερική. όπως είναι λογικό το κόστος της ολικής ανακαίνισης είναι μεγαλύτερο, καθώς πραγματοποιούνται περισσότερες εργασίες. Αντιθέτως, η μερική ανακαίνιση αποτελεί  μια πιο οικονομική επιλογή, ωστόσο, δε συμπεριλαμβάνονται εργασίες όπως ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Είναι σημαντικό για είναι να μάθετε τις τιμές για κάθε εργασία, ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα από το συνολικό κόστος που θα προκύψει. Η αγορά είναι μεγάλη και τα υλικά που θα επιλέξετε, θα επηρεάσουν σημαντικά το τελικό κόστος. Επιλέξτε, λοιπόν, προσεκτικά ώστε να βρείτε το είδος της ανακαίνισης που είναι ιδανικό για εσάς αλλά και τα πιο οικονομικά υλικά στο χαμηλότερο κόστος.