Τοποθέτηση πλακιδίων

Η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων αλλά και η εύκολη συντήρησή τους αποτελούν δύο από τους κύριους λόγους που τα πλακάκια θεωρούνται μια από τις κορυφαίες τάσεις στη διακόσμηση.

Η αντικατάσταση και τοποθέτησή τους αποτελούν κάποιες από τις ευκολότερες εργασίες που μπορούν να γίνουν σε ένα σπίτι αλλά και οι πιο συχνές που γίνονται σχεδόν σε κάθε ανακαίνιση. Στην περίπτωση της ανακαίνισης είναι σημαντικό η αλλαγή πλακιδίων να γίνει από ειδικούς, ακόμα και αν θεωρείται μια απλή εργασία, για να μην υπάρξουν κακοτεχνίες και να έχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα. Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε τα στάδια μιας σωστής τοποθέτησης πλακιδίων.

Όπως και σε κάθε ανακαίνιση, στο πρώτο στάδιο πρέπει να γίνουν μετρήσεις και εκτίμηση του χώρου από κάποιον ειδικό ώστε να επιλεχθούν τα σωστά υλικά, αλλά και να γίνει μια εκτίμηση των εργασιών που θα ακολουθήσουν.

Εκείνος λοιπόν θα κάνει μια επίσκεψη στον χώρο και θα πραγματοποιήσει μια συζήτηση μαζί σας σχετικά με το τι ακριβώς θέλετε και αφού κάνει και ο ίδιος κάποιες προτάσεις θα κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις στους απαιτούμενους χώρους.

Αφού γίνουν οι απαιτούμενες μετρήσεις έχει σειρά η επιλογή των πλακιδίων της αρέσκειάς σας που θα τοποθετηθούν στα σημεία που επιθυμείτε. Σε αυτό το σημείο, θα χρησιμοποιήσετε τις μετρήσεις σας σαν οδηγό ώστε να υπολογίσει ο τεχνίτης πόσα ακριβώς πλακάκια θα χρειαστούν και ποιές θα είναι οι διαστάσεις τους.

Όταν πραγματοποιηθούν τα παραπάνω βήματα, σειρά θα έχει η υλοποίηση του πρότζεκτ. Πρώτα θα αφαιρεθούν τα παλαιότερα πλακάκια, σε περίπτωση που υπάρχουν, και ύστερα θα μονωθούν οι τοίχοι στα σημεία που θα πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση των νέων πλακιδίων. 

Στο τέλος θα γίνει η αρμολόγηση και η διόρθωση των μικροατελειών, τελειοποιώντας έτσι το τελικό αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που περισσέψουν πλακάκια μπορείτε να τα αποθηκεύσετε ώστε να έχετε εφεδρικά εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα.