Ηλεκτρολογικές εργασίες

Μια ανακαίνιση μπορεί να γίνει για να διαμορφωθεί και να αναβαθμιστεί ένας χώρος ή και ολόκληρο το σπίτι αλλά και για να εκσυγχρονιστούν και να επισκευαστούν οι υποδομές του, ειδικά εάν πρόκειται για ένα παλιό σπίτι. Όταν ένα σπίτι έχει κατασκευαστεί τις δεκαετίες του 80 και 90 δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις σημερινές τεχνολογικές μας απαιτήσεις, γι’ αυτό και ένα συνήθες φαινόμενο που παρατηρείται είναι τα παλαιά ηλεκτρικά και τηλεφωνικά δίκτυα να μην επιτρέπουν τη σωστή λειτουργία των υπόλοιπων συσκευών. Παρακάτω θα μάθετε ποιες είναι οι απαραίτητες εργασίες που οφείλετε να κάνετε σε κάθε ανακαίνιση, είτε μιλάμε για ένα παλαιότερο σπίτι είτε για ένα μοντέρνο.

Γραμμές ρεύματος: οι συσκευές πλέον έχουν τεράστιες ενεργειακές απαιτήσεις απ’ ότι είχαν οι παλαιότερες γι’ αυτό και οι γραμμές είναι ανάγκη να αντικαταστηθούν με ισχυρότερες, αλλά και να προστεθούν νέες πρίζες ώστε να αποφύγετε τη χρήση πολύπριζων.  

Σύστημα συναγερμού: είναι πλέον απαραίτητη η τοποθέτηση ενός συναγερμού στο σπίτι, επειδή όμως μπορεί να μην έχει καλαίσθητο αποτέλεσμα είναι μια καλή ευκαιρία να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια μιας ανακαίνισης έτσι ώστε να μπορέσουν να μείνουν κρυφά τα καλώδια του από την κοινή θέα.

Γραμμές τηλεφώνου και πρίζες: όπως αναφέραμε και προηγουμένως, τα σπίτια παλαιότερων δεκαετιών δεν είχαν αρκετές γραμμές τηλεφώνου αλλά ούτε και γραμμές ρεύματος καλής ποιότητας. Αν λοιπόν πραγματοποιήσετε τις απαραίτητες ηλεκτρολογικές εργασίες μπορείτε να κάνετε τις επιδιορθώσεις που χρειάζεται, εφόσον υπάρχουν βλάβες ή κάποια βραχυκυκλώματα, και να προσθέσετε αρκετές πρίζες τηλεφώνου σε ολόκληρο το σπίτι, σύμφωνα πάντα με τις δικές σας ανάγκες.

Εντοιχισμένα καλώδια: μια άλλη επιλογή που θα σας δοθεί όταν κάνετε ανακαίνιση θα είναι ο εντοιχισμός των καλωδίων ο οποίος θα σας επιτρέψει να απομακρύνετε από την κοινή θέα άχρηστα καλώδια και περιττές προεκτάσεις.

1111111111111111